Avantajele unui implant dentar:
1. Rezolvarea unei edentatii unidentare (lipsa unnui singur dinte) fara a apela la clasica punte dentara, care presupune slefuirea dintilor vecini, precedata adesea de extirparea pachetului vasculo-nervos care le hraneste.
2. Rezolvarea unor edentatii extinse (lipsa mai multor dinti), care presupune in protetica clasica fie punti extinse pe mai multi dinti stalpi, fie chiar proteze mobilizabile. Se face, deci, economie de substanta dentara.
3. Rezolvarea edentatiilor totale si subtotale prin punti fixe, angrenate pe implante, in locul mai putin comodelor proteze totale.
4. Ancorarea unor proteze cu mentinere si stabilitate deficitara.

Situatiile in care nu se poate folosi un implant s-au redus foarte mult, un numar din ce in ce mai mare de pacienti putand sa beneficieze de acest tratament cu adevarat revolutionar.

Cum se procedeaza?
La prima vizita in clinica noastra, pacentul candidat la tratamentul prin implante dentare trece printr-o consultatie foarte amanuntita, care include un set de radiografii. In urma acestei consultatii se poate decide daca situatia locala permite tratamentul. De asemenea, e nevoie de un set de analize de sange, pentru a explora starea generala a pacientului.
Uneori se depisteaza in urma acestui screening conditii de sanatate care nu permit tratamentul prin implant dentar, sau care impun un set special de masuri in aplicarea acestui tratament.
O data stabilt planul de tratament de catre echipa de medici si pacient, se trece la executia lui. Cand nu exista probleme majore locale si generale, interventia se desfasoara sub anestezie locala, timpul variind intre 20-30 de minute pentru un implant si 2-3 ore pentru o arcada intreaga. Dupa incheierea interventiei, pacientul primeste indicatiile si ingrijirile postoperatorii, urmand sa revina din nou in clinica a doua zi, la controlul de 24 de ore. In functie de amploarea ei, este o interventie relativ usoara. Ca manifestari postoperatorii mentionam un usor discomfort, care poate ajunge pana la o usoara durere, tinuta cu usurinta sub control de analgezice obisnuite si un usor pana la moderat edem, care dispare in 1-2 zile.