De ce sa port aparat dentar?

Tratamentul ortodontic rezolva mai multe probleme. Principala este cea mai evidenta dintre ele, cea estetica. Dar aparatul rezolva si alte probleme, mai putin evidente, dar la fel de importante. Malocluzia si inghesuirile dentare pot duce, in timp, la instalarea unor afectiuni parodontale grave, care pot culmina cu pierderea dintilor. Dintii aliniati se pot curata mai usor, in acest fel scade retentia de placa bacteriana, asa ca vom avea dinti sanatosi mai mult timp

Exista o varsta limita, de la care nu se mai poate purta aparat?

Tratamentul ortodontic nu depinde de varsta pacientului. Putem alinia dintii sau corecta malocluziile indiferent de varsta pe care o aveti.

Cat dureaza tratamentul?

Durata tratamenului depinde de complexitatea problemei si de solutia aleasa pentru rezolvarea ei. Un tratament ortodontic poate dura de la cateva luni pentru inchiderea unei stungarete sau derotarea unui canin pana la 2 ani sau chiar mai mult pentru dizarmonii grave, putand fi asociat cu tratamentul chirurgical. La dulti e nevoie de mai mult timp, din cauza structurii osoase mai dense.

Este tratamentul eficient?

Tratamentele ortodontice sunt foarte eficiente, imbunatatirile estetice sunt foarte evidente. O dantura aliniata va imbunatateste semnificativ look-ul, va intinereste, va da incredere si o stare de bine general.

Este scump tratamentul ortodontic?

Beneficiile tratamentelor ortodontice intrec cu mult costurile lor si se intind pe multi ani, scazand considerabil costurile totale pentru stomatologie. Imaginati-va urmatorul scenariu- din cauza unei inghesuiri a dintilor frontali inferiori, placa bacteriana nu se poate curata satisfacator dupa periajul zilnic, acumulandu-se intre detartraje si scurtand timpul dintre acestea, chiar de la 12 la 6 luni. Chiar si asa, se instaleaza o afectiune a gingiei si osului in acea zona, pentru care e nevoie de interventii costisitoare, de-a lungul anilor. Netinuta sub control pentru o perioada de timp, afectiunea duce la pierderea dintilor, fiind necesare alte interventii chirurgicale complicate si costisitoare pentru inlocuirea lor. Toata situatia se putea evita prin purtarea unui aparat dentar, la timp.

Va oferim solutii financiare pentru a putea beneficia de tratamentul ortodontic. Se poate obtine un discount de 5% din pretul tratamentului, daca este achitat integral, la inceputul acestuia. De asemenea, se pot achita tratamentele in rate, fara dobanda.